24 kolovoza 2009

Nebulozna opravdanja Ante Đapića

ZAGREB - Prošloga tjedna u Drnišu i Šibeniku sastali su se suspendirani članovi Hrvatske stranke prava i najavili da će uskoro zatražiti ostavku predsjednika Ante Đapića. Sam Đapić je to, međutim, komentirao riječima kako se u HSP-u provode redovni unutarstranački izbori, nakon čega će on kao predsjednik stranke, što je pravo koje mu daje statut, sazvati i izborni sabor stranke.

"Unutarstranački izbori u HSP-u protiču dobro, a do kraja godine trebao bi se održati i opći izborni sabor HSP-a na kojem bi se trebalo izabrati i novo vodstvo stranke". Rekao je to na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Anto Đapić, nadodavši kako iza napada na njega stoji HDZ, te da su svi ljudi koji žele njegovu smjenu pod nagovorom HDZ-a.


Ovakvu notornu nebulozu možemo objasniti samo Đapićevim amnezijom, jer sagledavši nekoliko zadnjih izjava kako će biti kandidat za predsjednika RH, da će svoju političku karijeru nastaviti u BIH, dolazimo sve bliže do zaključka kakvog je morala taj čovjek.Isti zaboravlja činjenicu da je upravo on godinama bio vjerni dečko HDZ-a, sve odluke vezane za HSP donosile su se u kabinetima i prostorima HDZ-a, pa i u samoj Vladi. Svaka stavka glede budućeg rada i prosperiteta nije se mogla usvojiti da to tata HDZ ne potvrdi. Đapiću su naravno u tu svrhu davani određeni ustupci u privatne svrhe, te su svi sretno i zadovoljno živjeli. Ne obazirući se koliko će se HSP odvojiti od pravaške ideologije i starčevičanstva, kakvo će mišljenje članstvo steći i koliko će se pobiti razlog njihova učlanjenja u HSP. Kuda je daleko otišlo Đapićevo bi-nebi dokaz su i njegove koalicije sa drugim strankama koje su potpuno u suprotnosti sa općim mišljenjem članstva. Statut je po mišljenju istaknutih politologa napravljen na načelu monarhije i diktature vladara, a mi, članovi stanke smo kmetovi koje ponekad radi preventive treba izbaciti iz stanke kako drugi ne bi digli svoj glas. Pa još 2007. pokušana je Đapićeva smjena, i doista na bezbroj načina pravaši su dokazali da Đapić nije više dobro došao. Na portalu http://www.hsp.hr/ piše da se Ante sjetio kako bi bilo dobro ujediniti pravaše, kad par dana poslije, eto ti njegove kandidature za predsjednika države. Kako prozirno, pa taj je od 1993. do danas oterao oko 30.000 pravaša., i upravo on razjedinio i razvodnio pravaštvo na uštrb HDZ-a i drugih većih stanaka koje bi bile ugrožene obzirom na njihovo sadašnje članstvo. Politička klika koja tapše sada Đapiću je interesna skupina. Poznavajući neke nazvali bi ih i šljamom kojima je mjesto u zatvoru. Sjetimo se Zeca, kojeg Đapićevci obilaze u Lepoglavi jer su im od stečajnog upravitelja stigli računi na naplatu koje je Zec planirao (bar im je tako rekao) otpisati i dr. prljavštine s kojima bi se USKOK trebao pozabaviti.Činjenica je da nitko od pravih iskonskih pravaša ne podržava Đapića, svi su za njegovu smjenu i gnusni su Đapićevi napadi na gđu Ružu Tomašić, gdina. Peru Ćorića, pravaše iz Vukovara, Drniša, Splita, Dubrovnika, Zagreba, ili Dalmacije, Like, Slavonije i Baranje i Srijema jer su njihove pobude poštene i jedini im je cilj smijeniti Đapića i vratiti Hrvatsku stranku prava na put starčevičanstva, kojem je jedini cilj bio obrana hrvatskih interesa. E, to smo Ante branili u ratu, i u miru ćemo ih prema, hrvatskim zakonima i propisima, obraniti od tvoje korumpiranosti.


BOG I HRVATI

Nema komentara:

Objavi komentar