05 rujna 2009

Ako Đapić ne da ostavku, osnovat ćemo novi HSP

Izvor: Novi list


POŽEGA – Potrebe za osnutkom nove stranke prave neće biti ako predsjednik Anto Đapić da ostavku i ako se povuku suspenzije onih koje je isključio iz stranke, a u protivnom će se ići na osnutak nove stranke prava dr. Ante Starčevića, izjavila je u Požegi suspendirana članica Hrvatske stranke prava (HSP) i bivša saborska zastupnica Ruža Tomašić.
U Požegi se na konferenciji za novinare okupilo čelništvo Požeško-slavonskoga HSP-a te gosti – isključeni članovi Pero Čorić, Ivan Tepeš i Ruža Tomašić, koja je ustvrdila kako Đapiću nitko nije dao mandat u kojem bi samo on imao pravo na pravaštvo.
»Želim još jednom naglasiti da nismo ničiji priljepci i nismo ničiji plaćenici. Mi smo pravaši koji želimo čistu i poštenu stranku«, istaknula je.
Dodala je da su ona i njezini istomišljenici pomagali i šutjeli do 2005., dok je stranka »išla čisto«.
»Kada je Đapić rekao da on donosi sve odluke jer i snosi odgovornost, mi smo 2007. godine zatražili da podnese odgovornost, a on nas je polako počeo isključivati iz stranke«, rekla je, dodajući da je Đapić iz HSP-a isključio oko 700 članova pa od njega traže da povuče sve odluke kojima ih je isključio ili suspendirao.
Ocijenila je da stranka u posljednje vrijeme služi samo osobnim interesima pojedinaca.
Stranački ogranci i mnogobrojni članovi, u želji da očuvaju jedinstvo svih pravaša, spremni su osnovati novu stranku prava, istaknuo je predsjednik požeško-slavonskog HSP-a Radoslav Galić.
Pero Ćorić je za 12. rujna u Iloku najavio skup pravaša i osnivački sabor HSP-a na kojem će jedna od kandidatkinja za predsjednicu stranke biti Ruža Tomašić.
Krajem kolovoza predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je za 5. rujna izvještajnu konvenciju stranke. (Hina)

Nema komentara:

Objavi komentar