11 rujna 2009

Ćorić: Đapić je 90 posto pravaša udaljio od HSP-a

Izvor: Glas Slavonije
Osijek/Ilok - Izbačeni, suspendirani i odmetnuti članovi HSP-a danas i sutra u Iloku održavaju osnivački zbor i izbornu konvenciju nove stranke- Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević. Očekuje se, najavljuje Pero Ćorić, oko 400 izaslanika iz cijele Hrvatske.
Već danas radne grupe počinju s konačnom definicijom Statuta, programa i Deklaracije stranke. U Statutu će biti velik broj promjena, na temelju kojih više neće biti mogućnosti za metode upravljanja kojima se služio Ante Đapić, koji je kao predsjednik sam imenovao pet članova Glavnog stana i cjelokupno Predsjedništvo. Sva tijela će morati biti demokratski izabrana, tajnim glasovanjem - izvještava Ćorić.
Za sada, jedina kandidatkinja za predsjednicu novog HSP-a je Ruža Tomašić, dok su kandidati za dva zamjenika predsjednika Pero Kovačević i prof. dr. Radoslav Galić (predsjednik Skupštine Požeško-slavonske županije). Stranka će imati pet regionalnig dopredsjednika. Ćorić je, pak, kandidat za Glavnog tajnika stranke "Ovo je HSP bez Đapića. Pravaši uvijek moraju isticati i štititi nacionalne interese Hrvatske i njezina naroda, čuvati našu kulturnu i povijesnu baštinu", kaže Galić.
-Postoji velik dio pravaša koji nisu članovi HSP-a. Đapić i istomišljenici su 90 posto pravih pravaša svojim radom udaljili od HSP-a. Pozivamo sve pravaše da se okupimo pod jedan stijeg - poručio je Ćorić te dodao kako postoji stalni kontakt s Miroslavom Rožićem, Tončijem Tadićem i Gordanom Matkovićem, bivšim istaknutim članovima HSP-a. "Đapićevu" stranačku konvenciju nazvao je komemoracijom, te zaključio kako je nova stranka "spremna za parlamentarne izbore kad god oni bili".

1 komentar:

  1. Ovo nije samo priča o Đapiću, Paragi ili Tomašićki. Ovo je priča koja više govori o nama samima. Pitanje - U ČEMU SMO TO BOLJI OD OSTALIH - nameće se saamo... ali odgovora, nažalost - nema !!

    OdgovoriIzbriši