05 rujna 2009

Đapić: Smatram da sam se potrošio














Pogledajte priloge: HRT DNEVNIK RTL DNEVNIK


Izvor: HRT.hr
Neprikosnoveni predsjednik HSP-a na današnjoj je Konvenciji HSP-a najavio da se neće kandidirati za predsjednika. Odbacuje prigovor da je stranku doveo do ruba propasti, ali izjavljuje da je potrošen. S druge strane njegova najveća protivnica Ruža Tomašić za 7 dana u Iloku osniva novu pravašku stranku, uvjerena da će u svoje redove povući više od 80 % članstva Đapićeva HSP-a.
Anto Đapić trudio se i prije početka Konvencije zadržati osmijeh. Na oko opušten ipak nije imao previše razloga za zadovoljstvo. U dvorani uglavnom sam, a jedinu živost u inače komornoj atmosferi izazvala je njegova konačna odluka da se neće kandidirati za predsjednika Hrvatske stranke prava. Doduše metaforički, Đapić je uz ovacije pljeskom iz dvorane zapljeskao i sam sebi, nazivajuć se kapetanom koji je uspješno "cukao" nasukani pravaški brod, tvrdeći kako na njemu neće biti mjesta za one protivnike HSP-a koji već mjesecima protiv njega vode "prljavu kampanju". Pero Kovačević, jedan od organizatora Konvencije koja će se održati 11.,12. i 13. u Iloku izjavio je kako očekuju da će preko 80% podružnica i članstva preći u novi HSP, te će ići na ujedinjenje jer to je jedini način da se HSP vrati na noge, a za današnju Konvenciju kaže da je HSP-ov brod na pučini, ali ide u rezalište.
Nakon tmurne atmosfere, pravaši su u dvorani otpjevali Himnu, a mnogi su se prisutni u sebi zapitali predsjedniče što je ostalo.

Pogledajte video zapis HRT Dnevnika 5.9.2009.

Nema komentara:

Objavi komentar