05 rujna 2009

HSP Crikvenica više ne postoji - Crikvenički pravaši u novoj stranci Ruže Tomašić

Izvor: Novi List
CRIKVENICA – Hrvatska stranka prava u Crikvenici više ne postoji. Raspustilo ju je Predsjedništvo podružnice na svojoj sjednici 25. kolovoza i odlučilo pristupiti još nepostojećoj stranci »HSP-dr. Ante Starčević«, osnivačice i glavne kandidatkinje za predsjednicu Ruže Tomašić, jedne od glavnih aktera raskola u Đapićevu HSP-u, čije se formiranje očekuje na Izbornoj skupštini 11. i 12. rujna u Iloku.
– Donesena je, dakle, neopoziva odluka kojom svi članovi Predsjedništva, ali i podružnice uopće napuštaju HSP i raspuštaju organizaciju. Glavni razlog tome je krajnje neprimjeren odnos središnjice, ali i županijske organizacije prema nama u Crikvenici.
Taj odnos praktički zadnjih godina nije niti postojao i bili smo u potpunosti prepušteni sami sebi što smo, na koncu, i platili na posljednjim lokalnim izborima poslije kojih smo ostali bez mandata u Gradskom vijeću, rekao je dosadašnji predsjednik crikveničke organizacije HSP-a Davorin Boršćak. Njegov kolega i gradski vijećnik u prošlom sazivu Eduard Markić dodao je kako ih je u donošenju takve odluke vodila osnovna ideja vraćanja povjerenja u političare pravaške provenijencije, ali i nastojanje konačnog i što skorijeg ujedinjenja svih pravaških opcija.
– Mi pravaši moramo postati svjesni da kao političari, lokalni ili nacionalni, svejedno, moramo biti sluge našem narodu i građanima, moramo biti među narodom pa tako i dok prosvjeduju na ulicama ili na traktorima, izjavio je Markić objasnivši kako su i sami članovi HSP-a izgubili povjerenje u svoga dojučerašnjeg lidera Đapića koji je kompletnu stranačku infrastrukturu i sve napore usmjerio u očuvanje vlastite pozicije pa je i stranački statut prilagođavao dnevnim potrebama.

Nema komentara:

Objavi komentar