12 rujna 2009

U Bapskoj osnovana Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević

NA OVOM LINKU POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU SA KONVENCIJE
















Danas je u mjestu Bapska kraj Iloka osnovana Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević. Za predsjednicu je izabrana bivša saborska zastupnica Ruža Tomašić. Novoutemeljena stranka sada ima oko 60 % svih vijećničkih mandata u općinskim, gradskim i županijskim vijećima u zemlji, a u članstvu oko 70 % aktivnih članova HSP-a koje vodio Ante Đapić. U nastupnom govoru nova predsjednica Ruža Tomašić rekla je da je nakon svega što je prošla razočarana u bivšu stranku HSP, te kako je htjela napustiti politiku, no na nagovor isto tako nezadovoljnih pravaša odlučila je prihvatiti izazov vraćanja dostojanstva svakom hrvatskom čovjeku.

Za zamjenike predsjednika izabrani su bivši saborski zastupnik Pero Kovačević i prof. dr. Radoslav Galić, za Glavnog tajnika Pero Ćorić, a dopredsjednici su regionalno raspoređeni, Antun Toni Žagar, Tonči Smoje, prof. Ivan Tepeš, dr. Ivan Kirin. Predsjednik Časnog suda je prof. Krešimir Mihajlović, a članovi Krešimir Vrljić i Mario Serajlić. Predsjednik Nadzornog odbora je Ivica Rajčić, a članovi mag. pol. Alan Josip Odorčić i Nikola Marinčić. U predsjedništvo stranke su izabrani Josip Raguž, Tomislav Šarić, Damir Jakeljić, Damir Boršćak, Željko Skoko, Mladen Meštrović, Antun Mateš i prof. Ana Šarić.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević će, kako je navela predsjednica Ruža Tomašić, pozvati sve pravaše na ujedinjenje, te se po najavama očekuje pristupanje velikog broja ljudi i brojka od oko 20000 članova.
















Podršku hrvatskim pravašima dali su gosti iz Austrije, Njemačke, Švicarske, a u Bapskoj je i boravila delegacija iz BIH pod vodstvom predsjednika udruge ˝dr. Ante Starčević˝, Široki Brijeg, prof. Blage Kraljevića, te njegovi suradnika Zorana Bošnjak, Jadranka Čerkez i ostalih. Prof. Blago Kraljević u ime inicijativnog odbora za osnivanje Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević za BiH pozdravio prisutne ispred Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te ostalih pravaša koji stoje uz novoosnovanu stranku u Hrvatskoj, te su potaknuti vizijom Ruže Tomašić za ujedinjenjem pravaša odlučili suprostaviti se uništavanju pravaštva i u BIH.

U slavljeničkom ozračju pravaši su na kraju otpjevali pjesmu Marka Perkovića Thompsona "Lijepa li si", te himnu o Šarengradu i Bapskoj.

3 komentara:

  1. Čestitke svim sudionicima!
    Zahvalnost našoj nikad uvenuloj Ruži.
    Hvala vam svima za nov tračak nade!
    Hvala vam jer ste spasili Hrvatsko pravo na državnost i samobitnost!
    Ovim je započeto pisanje novog poglavlja u hrvatskom usudu! Pazimo brižno na prvopis!
    Za dom - spremnan!
    Ilija Šikić

    OdgovoriIzbriši
  2. došlo je vrijeme da se hrvackom čovjeku vrati samopoštovanje

    OdgovoriIzbriši